Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Casa scriitorilor și traducătorilor din Sofia: apel la candidaturi pentru rezidențe în 2018

.

600 sofiaNext Page Foundation și Casa Scriitorilor și Traducătorilor din Sofia oferă, în anul 2018, trei rezidențe de patru săptămâni pentru scriitori și traducători. Scopul acestui program susținut de TRADUKI este să intensifice schimburile literare în interiorul Europei de Sud-Est, precum și pe cele dintre Bulgaria și spațiul de limbă germană. Deadline: 1 martie 2018.

Tipărire

Burse „Paul Celan“ la Viena în perioada 2018–2019

.

325 paul celan ausschreibungInstitutul de Științe Umane (IWM) oferă, în 2018–2019, noi Burse „Paul Celan“ pentru traducătoare și traducători. Programul susține traducerea unor texte canonice și a unor opere contemporane fundamentale din domeniul științelor umane, al științelor sociale și al științelor culturii între limbi est- și vest-europene sau între două limbi est-europene. Termenul-limită pentru aceste rezidențe la Viena, care se pot întinde pe o perioadă cuprinsă între trei și șase luni, este 18 martie 2018.

Tipărire

Apel la candidaturi: Uniunea Scriitorilor din Slovenia oferă rezidențe pentru artiști la Ljubljana

.

576 ausschreibungUniunea Scriitorilor din Slovenia (Društvo slovenskih pisateljev) oferă în anul 2018 maximum 12 rezidențe în fosta locuință a autorului sloven Dane Zajc de la Ljubljana. Sunt invitați să trimită aplicații până la data de 31 octombrie 2017 scriitori și traducători interesați de o rezidență de patru săptămâni în această locuința, aflată aproape de centrul orașului.

traduki partners 2014 d