Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Apel la candidaturi: Uniunea Scriitorilor din Slovenia oferă rezidențe pentru artiști la Ljubljana

.

576 ausschreibungUniunea Scriitorilor din Slovenia (Društvo slovenskih pisateljev) oferă în anul 2018 maximum 12 rezidențe în fosta locuință a autorului sloven Dane Zajc de la Ljubljana. Sunt invitați să trimită aplicații până la data de 31 octombrie 2017 scriitori și traducători interesați de o rezidență de patru săptămâni în această locuința, aflată aproape de centrul orașului.

Tipărire

Writers-in-residence: apel la candidaturi pentru „Reading Balkans 2018“

.

572 balkanProgramele de rezidențe literare de la Belgrad, Novo mesto, Priștina, Sarajevo, Skopje, Split și Tirana – susținute de TRADUKI – vor fi finanțate suplimentar, începând din 2018, în cadrul programului Europa Creativă al Uniunii Europene. Scriitoare și scriitori din Europa de Sud-Est (Albania, Bosnia și Herțegowina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia) sunt invitați să aplice până la data de 25 octombrie 2017 la bursele anunțate. Un total de 21 de rezidențe de patru săptămâni urmează să fie finanțate în perioada 1 martie–31 iulie 2018.

Tipărire

Program de rezidențe pentru artiși în Austria, în 2018

.

561 residenceCancelaria Federală a Austriei, în cooperare cu KulturKontakt Austria, oferă 50 de burse  pentru anul 2018, în Austria (Viena și Salzburg). Rezidenților li se oferă șansa de a se familiariza cu scena culturală și atistică austriacă și de a intra în contact cu oameni de cultură austrieci. Programul propus cuprinde vizitarea unor galerii, ateliere și muzee, contacte cu scena literară și editorială, precum și accesul la viața muzicală a Vienei și a Salzburgului.

traduki partners 2014 d