Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Anunţ: „Prishtina has no river“

.

188 prishtinaQendra Multimedia, în cooperare cu TRADUKI şi cu Goethe-Institut, oferă stagii pentru scriitori şi traducători la Prishtina. Bursierii vor primi un apartament complet mobilat şi utilat (inclusiv toaletă!) şi o bursă lunară în valoare de 700 de euro (moneda puternică din Kosovo). Termenul-limită de trimitere a dosasrelor: 27 martie 2013.

Textul anunţului (engleză)

Tipărire

Anunţ: Scriitorul oraşului Graz, 2013–2014

.

184 grazCa şi în anii trecuţi, oraşul Graz oferă din nou bursa literară „Grazer StadtschreiberIn“ [Scriitorul/scriitoarea oraşului Graz]. Acest program de burse are drept scop promovarea autorilor care dovedesc, în scrierile lor, deschidere spre inovaţie şi interes pentru problemele prezentului, calităţi estetice şi lingvistice, autenticitate şi independenţă artistică. Scriitorii invitaţi au posibilitatea să se dedice, fără nici o presiune financiară, activităţii lor literare şi să se bucure de atmosfera şi de scena culturală a oraşului. Termen-limită de trimitere a dosarelor: 31 martie 2013.

Tipărire

Anunţ: susţinere financiară pentru traducerile din literatura sârbă

.

186 grantMinisterul Culturii şi al Mass-Media din Republica Serbia invită editurile străine să solicite sprijin financiar pentru proiecte editoriale, în cadrul unui program de traducere a literaturii reprezentative din Serbia (scrise în sârbă sau în limba unei minorităţi din Serbia). Vor fi luate în considerare în special – datorită aniversărilor din acest an – traduceri din operele lui Petar II Petrović Njegoš (200 de ani de la naştere), Miloš Crnjanski (130 de ani de la naştere) şi Jovan Dučić (70 de ani de la moarte), dar şi traduceri ale unor cărţi semnate de autori care se află/s-au aflat pe lista scurtă a unui renumit premiu literar din Serbia. Pot fi acoperite doar costurile de traducere (maximum cincizeci la sută). Data-limită de trimitere a dosarelor: 29 martie 2013.

traduki partners 2014 d