Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Nou program de rezidențe TRADUKI, la București

.

703 ausschreibungTRADUKI, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române din București (MNLR), oferă pentru prima oară două rezidențe pentru autoare/-ri și traducătoare/-ri la București. Sunt invitate/-ți să aplice scriitoare/-ri din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia și Slovenia, precum și traducătoare/-ri care traduc din limba română în germană sau într-una dintre limbile țărilor menționate mai sus. Pe lângă bursa în valoare de 800 de euro, rezidentele/-ții beneficiază de cazare gratuită la București. Termenul de trimitere a aplicațiilor este 25 iunie 2019, iar decizia cu privire la rezidențe – care se vor desfășura în cursul toamnei – va fi luată pe 1 iulie.

Tipărire

Apel la candidaturi: noi burse în cadrul programului „Prishtina has no river 2019“

.

500 pristinaQendra Multimedia, în cooperare cu TRADUKI, a lansat un apel la candidaturi pentru noi rezidențe literare în cadrul programului „Pristhina has no river“. Scriitoare/-ri și traducătoare/-ri din Europa de Sud-Est sunt invitate/-ți să aplice la o rezidență de patru săptămâni la Priștina (în septembrie, octombrie sau noiembrie). Bursa presupune folosirea unei locuințe complet utilate, acoperirea costurilor de călătorie și o sumă de 700 de euro. Termen-limită de trimitere a aplicațiilor: 15 martie 2019.

Tipărire

„Emerging Writer on Tour“, 2019–2020: apel la candidaturi pentru susținerea tinerelor/-ilor autoare/-ri

.

673 ausschreibungÎn colaborare cu Cúirt International Festival of Literature (Irlanda) și cu Festivalul Literaturii Mondiale organizat de editura Fraktura (Croația), Festivalul Internațional de Literatură Vilenica (Slovenia) a lansat un apel la candidaturi pentru proiectul „Emerging Writer on Tour“. Sunt invitate/-ți să aplice tinere/-i scriitoare/-ri (cu vârste de până la 35 de ani) din toate țările care participă la programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Proiectul include vizitarea tuturor celor trei festivaluri partenere, fiecare vizită urmând să se aibă loc în cadrul unei rezidențe de zece zile. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 18 februarie 2019.

traduki partners 2014 d