Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

„Emerging Writer on Tour“, 2019–2020: apel la candidaturi pentru susținerea tinerelor/-ilor autoare/-ri

.

673 ausschreibungÎn colaborare cu Cúirt International Festival of Literature (Irlanda) și cu Festivalul Literaturii Mondiale organizat de editura Fraktura (Croația), Festivalul Internațional de Literatură Vilenica (Slovenia) a lansat un apel la candidaturi pentru proiectul „Emerging Writer on Tour“. Sunt invitate/-ți să aplice tinere/-i scriitoare/-ri (cu vârste de până la 35 de ani) din toate țările care participă la programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Proiectul include vizitarea tuturor celor trei festivaluri partenere, fiecare vizită urmând să se aibă loc în cadrul unei rezidențe de zece zile. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 18 februarie 2019.

Tipărire

Nachtleuchten. Întâlnirea internațională a traducătorilor de literatură germanofonă

.

berlin uebersetzerwerkstattLiterarisches Colloquium Berlin (LCB) anunță desfășurarea unei noi întâlniri internaționale pentru traducătoare și traducători de literatură scrisă în limba germană. În cadrul unui seminar de o săptămână, desfășurat în intervalul 17–24 martie 2019, participantele și participanții vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu evoluțiile actuale ale scenei literare de limbă germană și, stabilind contacte personale cu autori, editori și critici, dar și cu colegi din alte țări, să se insereze într-o rețea din ce în ce mai întinsă. Întâlnirea include vizitarea târgului de carte de la Leipzig și o prezentare care se va desfășura la Centrul Traducătorilor din cadrul târgului. Termen-limită de trimitere a aplicațiilor: 20 noiembrie 2018.

Tipărire

Burse Paul Celan la Viena, 2019–2020

.

325 paul celan ausschreibungInstitutul de Științe Umane (IWM) anunță, pentru 2019–2020, o nouă serie de burse Paul Celan pentru traducătoare și traducători. Programul susține traducerea unor texte canonice și a unor importante lucrări contemporane din domeniul științelor umane, al științelor sociale și al studiilor culturale între limbi est- și vest-europene sau între două limbi est-europene. Termenul-limită pentru solicitarea unei rezidențe de trei până la șase luni la Viena este 28 februarie 2019.

traduki partners 2014 d