Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Krokodil în călătorie

.

pula_krokodil
Rock'n'roll animal
Festivalul belgrădean de literatură Krokodil, care a debutat la începutul verii, cu sprijinul TRADUKI, la Belgrad, reunind diverşi autori din Europa de Sud-Est, a plecat în această vară în călătorie – în Croaţia. La Târgul de Carte de la Pula, s-a desfăşurat, pe 9 decembrie 2009, cu sprijinul TRADUKI, manifestarea „Krokodil în călătorie“. Înainte de Pula, Krokodil a trecut şi prin oraşul sârbesc Inđija, dar Pula este primul oraş din altă ţară a regiunii în care a fost prezentat festivalul.
Tipărire

Cultură sârbă la Sofia

.

sofia_serbien
Zilele Culturii Sârbe la Sofia
Un eveniment important pentru TRADUKI a fost manifestările de la Sofia dedicate literaturii contemporane din Serbia. Evenimentul a fost organizat de PEN-centrul sârb, cu sprijinul financiar al TRADUKI. O relatare amănunţită (însoţită de fotografii) poate fi citită, în sârbă, pe site-ul Ministerului Culturii din Serbia.
Tipărire

Workshop-uri internaţionale în Croaţia

.

workshop_split
Workshop pentru promotorii cărţii
În perioada 3–6 decembrie, au avut loc în Croaţia două mari întâlniri literare, cu participanţi din Germania, Elveţia, Austria, România, Turcia, Spania, Albania, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia şi Croaţia. Întâlnirile au fost organizate de TRADUKI, cu sprijinul Fundaţiei Pro Helvetia şi al Asociaţiei KURS din Split şi în colaborare cu Târgul de Carte de la Leipzig şi cu Fundaţia Robert Bosch.

traduki partners 2014 d