Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

„Schritte“-Stipendien für 2019 ausgeschrieben

.

berlin uebersetzerwerkstattFundația S. Fischer va susține și anul următor, prin bursele „Schritte“, traducătoare și traducători de literatură germanofonă. Traducătoare și traducători din Polonia, Belarus, Ucraina, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, România, Moldova, Albania și Turcia pot beneficia de granturi în valoare de 2000 de euro, asociate unor rezidențe de o lună la Literarisches Colloquium Berlin (LCB).

Tipărire

Tirana In Between: Barbara Korun se întâlnește cu poete albaneze

.

653 korun barbaraÎn iulie, poeta slovenă Barbara Korun a vizitat capitala albaneză, în cadrul programului de rezidențe „POETEKA – Tirana In Between“, finanțat de TRADUKI. În timpul rezidenței, ea s-a întâlnit cu poete albaneze, între altele pentru a iniția un proiect de schimb menit să pună în legătură poete albaneze și slovene, care urmează să se viziteze și să se traducă reciproc.

Tipărire

Festivalul Literaturii Universale, la Zagreb și Split

.

652 frakturaÎntre 2 și 8 septembrie, editura croată Fraktura a invitat publicul la cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Literatură Universală. Acest eveniment literar și cultural finanțat de TRADUKI și desfășurat atât la Zagreb, cât și la Split atrage de la an la an tot mai mulți vizitatori; peste 6500 de persoane au participat la bogatul program de discuții literare, mese rotunde, proiecții de film și expoziții de artă.

traduki partners 2014 d