Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Poeteka – Tirana In Between: rezidențe pentru 2017

.

512 tiranaPentru a cincea oară consecutiv, Poeteka anunță o serie de rezidențe în cadrul programului „Tirana In Between“. Asociația culturală albaneză, în cooperare cu TRADUKI și cu Ministerul Culturii din Albania, invită candidați și candidate din Europa de Sud-Est să aplice la aceste rezidențe de patru săptămâni la Tirana până la data de 15 februarie 2017.

Tipărire

Absolute Modern, 2017 – apel la candidaturi pentru rezidențe la Skopje

.

425 skopjeEditura Goten din Skopje anunță noi rezidențe pentru anul 2017, în cadrul programului „Absolute Modern“, susținut de TRADUKI. Scriitorii și traducătorii interesați din Europa de Sud-Est (Slovenia, Croația, Serbia, Albania, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria și România) pot aplica, până pe 10 februarie 2017, la o rezidență de patru săptămâni în capitala macedoneană.

Tipărire

Belgrad: conferința Jasminei Lukić

.

509 lukic jasminaPe data de 16 decembrie, la Belgrad, Jasmina Lukić a ținut o coferință pe tema: „Îngerii uitării și producția de cunoaștere feministă – despre semnificația marginalului în scrisul Dubravkăi Ugrešić“. Lukić este profesoară la departamentul de studii de gen de la Central European University (Budapesta). Manifestarea a avut loc în cadrul ciclului de conferințe „Despre uitare și cei uitați“, realizat de organizația Radniča komuna LINKS cu concursul rețelei TRADUKI.

traduki partners 2014 d