Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Rezidențe literare oferite de Ministerul Afacerilor Externe al Austriei în MuseumsQuartier din Viena: apel la candidaturi pentru 2019

.

641 bmeiaMinisterul Federal al Austriei pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe (BMEIA) își continuă și în 2019 programul de rezidențe pentru scriitori și scriitoare din Europa de Sud-Est. Noul apel la candidaturi se extinde și asupra altor țări din Europa Centrală și de Est. Programul debutează pe 1 ianuarie 2019 și cuprinde rezidențe de câte două luni.

Fiecare autoare/autor va avea la dispoziție un apartament în MuseumsQuartier din Viena. În plus, va primi o sumă lunară de 1050 de euro. În momentul sosirii la Viena, Quartier21 va deduce din bursă o garanție în valoare de 500 €, care va fi rambursată la plecare.

Sunt invitați să candideze scriitoare și scriitori din următoarele țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia. Pentru a fi selectați în program, candidații trebuie să fi publicat texte în limba lor maternă și să nu fi primit burse pentru scriitori la Viena în ultimii trei ani.

Aplicația trebuie să includă un CV, o listă de publicații, o listă de lucrări traduse în limba germană (dacă este disponibilă) și o scrisoare de motivație. Trimiteți documentele cu subiectul „Writer-in-Residence 2019“ prin e-mail la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Aplicațiile sunt acceptate în orice moment.

Formular de înscriere

traduki partners 2014 d