Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Reading Balkans: Jivko Grozdanoski la Sarajevo

.

634 grozdanoskiTânărul scriitor și traducător literar macedonean Jivko Grozdanoski, care s-a aflat în luna mai în rezidență la Sarajevo, a relatat, în cadrul unei manifestări literare din seara zilei de 31 mai, o întâlnire neobișnuită: în orașul herțegovinean Čemerno, în timpul unei călătorii de cercetare pentru noul lui manuscris, el și-a întâlnit propriul personaj de roman: un inginer care lucrează la construirea unui tunel în acel oraș și care poartă chiar numele pe care i l-a dat Jivko Grozdanoski în romanul lui.

Într-o convorbire cu Nikola Vučić, el a povestit această întâmplare neobișnuită și foarte utilă pentru scrisul lui și, de asemenea, a vorbit despre impresiile pe care i le-a lăsat orașul Sarajevo. În plus, a citit în fața publicului „Scrisoare către Izet Sarajlić“, pe care a scris-o în timpul rezidenței și în care-și exprimă atașamentul față de acest mare poet al Bosniei și Herțegovinei.

Programul de rezidențe de la Sarajevo este realizat de P.E.N.-Centrul Bosnia și Herțegovina și beneficiază de sprijinul TRADUKI. Din 2018, el primește fonduri suplimentare de la Uniunea Europeană, în cadrul programului „Reading Balkans“.

traduki partners 2014 d