Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Lansarea romanului Quecke de Petre M. Andreevski la Berlin

.

574 andreevskiDupă ce traducerea germană a romanului-cult macedonean Пиреј de Petre M. Andreevski a apărut în august 2017, cu sprijinul acordat de Traduki, sub titlul Quecke, la Guggolz-Verlag, pe 29 septembrie 2017 a avut loc lansarea romanului, organizată în cooperare cu librăria Godolt Premiere.

După o scurtă prezentare a editurii, editorul Sebastian Guggolz și traducătorul Benjamin Langer au discutat, în cafeneaua „Röstwerk Kaffeerösterei“, despre carte și autorul ei, despre istoria Macedoniei și despre traducere, iar Benjamin Langer a citit mai multe fragmente din roman. A fost o seară memorabilă și foarte plăcută, la capătul căreia s-a întâmplat ceva neobișnuit: publicul entuziast a stat la coadă pentru a primi autografe de la editor și traducător.

La scurt timp de la lansare, pe 9 octombrie 2017, lui Benjamin Langer i s-a decernat la Skopje, în semn de recunoaștere a activității lui de traducător, „Distincția internațională «Blaže Koneski» pentru merite deosebite în promovarea limbii și a culturii macedonene“, distincție acordată de Academia Științelor și Artelor din Macedonia.

traduki partners 2014 d