Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Бдин, Американси поеми

Hristov, Ivan.

478 hristov bdinÎn volumele lui de versuri din 2004 și 2013, intitulate Bdin și Poeme americane, Ivan Hristov îl invită pe cititor la o plimbare prin orășelul Vidin din nord-vestul extrem al Bulgariei (în Evul Mediu, când a fost, o vreme, capitala unui regat, Vidin se numea Bdin) și astfel la o plimbare prin istoria și prezentul Bulgariei. De asemenea, îl invită la o călătorie prin America contemporană, unde a petrecut mai mulți ani împreună cu soția lui, traducătoarea americană Angela Rodel, și pe care a străbătut-o în lung și-n lat în numeroase călătorii.

Бдин și Американски поеми de Ivan Hristov au apărut în versiunea românească (probă de lectură) a Lorei Nenkovska și a lui Claudiu Komartin într-un singur volum, intitulat Bdin, urmat de Poeme americane, la Casa de Editură Max Blecher, Bistriţa.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d