Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Džo Frejzer i 49+24 pesme

Valjarević, Srđan .

462 valjarevic joeCu precizie fotografică, într-un stil comunicativ, imun la kitsch și metaforizare, Srđan Valjarević, poet-cult al unei întregi generații, își descrie în acest volum viața de outsider aleasă chiar de el. Poezia lui intră în contact direct cu cititorul și lasă la început impresia unei fotografii superficiale. La o privire mai atentă însă, contextul istoric și social, fondul psihologic și scena actuală de poezie din Serbia dezvăluie nivelurile mai profunde ale poeziei sale.

Džo Frejzer i 49+24 pesme [Joe Frazier și 49 + 24 de poeme] de Srđan Valjarević a apărut în versiunea slovenă (probă de lectură) a lui Urban Vovk, sub titlul Joe Frazier in 49 (+24) pesmi, la editura LUD Šerpa, Ljubljana.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d