Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Crna pokrajina

Pogačar, Marko .

447 pogacar crna pokrajinaÎn foarte scurt timp, Pogačar a devenit un personaj-cheie al noii scene de poezie a Europei de Sud-Est. Volumul lui, Crna pokrajina, este o confruntare atât senzuală, cât și intelectuală cu condițiile în care omul dobândește libertate. Istoria, arată Pogačar, este sarcina fiecăruia, ceva intim pentru care trebuie luptat; este „spațiul de sub unghii“. Din elementele noapte, foc, vânt, fum, catran, autorul împletește un sumbru și totodată scânteietor labirint al prezentului.

Crna pokrajina de Marko Pogačar a apărut în versiunea germană (probă de lectură) a Alidei Bremer, sub titlul Schwarzes Land, la editura Edition Korrespondenzen, Viena.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d