Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Митологија на съня

Urošević, Vlada.

263 urosevic mitologijaTraducătorul Roman Kisiov a selectat pentru această ediție poeme din două volume de versuri ale poetului macedonean Vlada Uroșevici, pe care le-a ilustrat cu colaje realizate chiar de autor. Antologia se deschide, în mod aproape programatic, cu poemul Wunder [Miracol], care poate fi înțeles ca o versiune scurtă a poeticii lui Uroșevici: „Miracole ieftine / trei dinari bucata / canibali și naufragiați / zgârie-nori / insule scufundate / nu dau doi bani pe chestiile astea / mă mulțumesc / să închid un ochi / să mă uit printre degete / să plec capul / și o să vă arăt o lume / mult mai miraculoasă / decât tot ce știți voi“.

Antologia ilustrată de poeme Митологија на съня [Mitologia viselor] de Vlada Uroșevici a apărut la editura Ergo din Sofia. Poeme alese și traduse din macedoneană (probă de lectură) de Roman Kisiov.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d