Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Balkan - Teror kulture. Ogledi iz kulturene antropologije

{ga=colovic-ivan}.

298 colovic balkan teror kultureEtnologul și antropologul cultural belgrădean Ivan Čolović analizează, în cele paisprezece capitole ale acestui volum, discursul cultural încărcat de patriotism din Balcani și în special din Serbia. E interesat în primul rând de miturile politice și de discursurile naționale și naționaliste „în numele culturii”, de strategiile și mecanismele unei politici care invocă și instrumentează cultura – până la potențialul lor terorist și războinic.

„În volumul lui de eseuri, Ivan Čolović oferă o analiză critică a unui model cultural care se orientează după discursul național-patriotic, analiză care respectă toate exigențele științei moderne empirice a culturii și ale cercetării sociale, fiind astfel foarte utilă și istoricilor, sociologilor, etnologilor, folcloriștilor, filologilor etc. de la noi“
(din cuvântul-înainte al lui Dagmar Burkhart).

Volumul de eseuri Balkan - Teror kulture. Ogledi o političkoj antropologiji, 2 [Teroare culturală în Balcani. Eseuri de antropologie politică] de Ivan Čolović a apărut în versiunea germană (probă de lectură) a lui Nikola Čolović, sub titlul Kulturterror auf dem Balkan. Essays zur Politischen Anthropologie, la editura fibre, Osnabrück, și în versiunea slovenă (probă de lectură) a Sarei Špelec, sub titlul Balkan - teror kulture. Razprave o politični antropologiji, ale Znanstvena založba Filozofske fakultete, Ljubljana.

traduki partners 2014 d