Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Molitveni dah

Cvetkoski, Branko.

293 cvetkoski molitveni dahPrin publicarea acestei antologii, poemele macedoneanului Branko Cvetkoski apar pentru prima oară în traducere croată. În imaginile şi versurile lui se împletesc natura, mistica, experienţa şi înţelepciunea, rugăciunii revenindu-i o semnificaţie specială, căci numai ea face legătura dintre cer şi pământ, dintre vizibil şi invizibil, dintre real şi ireal. Tot ce este biblic şi ireal îşi găseşte un ecou, o prelungire în realitate. Nici un lucru nu ia sfârşit în limitele lui naturale.

Antologia de poezie Molitveni dah [Suflu de rugăciune] de Branko Cvetkoski a apărut la editura Fidipid din Zagreb. Selecţie şi traduceri din macedoneană în croată (probă de lectură) de Borislav Pavlovski şi Diana Burazer.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d