Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Aritmija

Rešicki, Delimir.

280 resicki aritmijaCracovia, Kazimierz, Varşovia, Budapesta, Sisak, Baranja. Marele poet croat Delimir Rešicki străbate satele, oraşele şi peisajele Europei de Est şi Centrale, pe urmele familiei sale care a emigrat cândva din Polonia şi care, trecând prin Cehia şi Ungaria, s-a stabilit în regiunea istorică Slavonia. Această poveste ne poartă până în miezul istoriei şi al prezentului lumii panonice, care, prin căderea Cortinei de Fier, şi-a ieşit complet din ritm.

Volumul Aritmija [Aritmie] de Delimir Rešicki a apărut în versiunea macedoneană (probă de lectură) a lui Nikola Madžirov, sub titlul Аритмија, la editura Antolog din Skopje.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d