Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Die Albaner. Eine Geschichte zwischen Orient und Okzident

Schmitt, Oliver Jens.

232 schmitt„Chestiunea albaneză“ – viitorul provinciei Kosovo – preocupă politica europeană. De ce se au loc mereu confruntări violente? Ce rol joacă în acest context statul albanez, care a luat fiinţă în 1912, după căderea Imperiului Otoman, dar care nu cuprinde decât puţin peste jumătate din toţi albanezii? Şi ce rol are faptul că albanezii sunt cel mai numeros popor musulman al Europei? 

Volumul de faţă redă pentru prima oară istoria tuturor albanezilor din Europa de Sud-Est, a celor din Albania, dar şi a celor din Kosovo, din Macedonia, Muntenegru şi din Grecia. Mulţi ani, sub dictatura lui Enver Hoxha, Albania a fost izolată de restul lumii. Din 2008, există două state albaneze, Albania şi Kosovo, care se confruntă cu grave probleme politice şi economice. Albanezii se întreabă astăzi din ce în ce mai stăruitor din ce lume fac parte: din Orientul islamic sau din Occidentul european?

Die Albaner. Eine Geschichte zwischen Orient und Okzident [Albanezii. O istorie între Orient şi Occident] de Jens Oliver Schmitt a apărut în versiunea albaneză (probă de lectură) a lui Ardian Klosi, sub titlul Shqiptarët. Një histori midis Lindje dhe Perëndimit, la editura K&B din Tirana.

traduki partners 2014 d