Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Портокал и друга куќа

Burazer, Diana.

200 burazer protokalAcest volum cuprinde poeme din două volume de versuri ale poetei croate Diana Burazer: Naranča [Portocala] şi Druga kuća [Altă casă]. Titlul, Naranča, este programatic pentru versurile strânse în acest volum: cotidianul capătă altă dimensiune în poeme. De exemplu, cumpărăm kilograme întregi de portocale de la supermarket şi le mâncăm fără să ne gândim câtuşi de puţin la ele. La Burazer însă, portocalele sunt metafore ale copilăriei şi ale iubirii.

Poemele din volumele Naranča [Portocala] şi Druga kuća [Altă casă] de Diana Burazer au apărut în versiunea macedoneană (probă de lectură) a lui Vladimir Cvetkoski, sub titlul Портокал и друга куќа, la editura Makavej din Skopje.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d