Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Doživotna pjesma. Izabrani stihovi

Meckel, Christoph.

LeseprobeAceastă ediţie conţine poeme alese din cele paisprezece volume de versuri semnate de Christoph Meckel între 1956 şi 2010. Sfera publică şi sfera privată, propaganda şi tăcerea sunt antinomiile între care aceste poeme proiectează prezentul nostru şi existenţa noastră de azi. Prin radicalismul lor, prin spiritul de contradicţie de care dau dovadă şi prin frumuseţea limbii folosite, ele opun limbii oficiale o forţă care nu e posibilă decât în poezie.

Culegerea de poeme Doživotna pjesma. Izabrani stihovi [Cântec pe viaţă. Poeme alese] de Christoph Meckel a apărut la editura buybook din Sarajevo. Selecţie şi traducere din bosniacă (probă de lectură) de Stevan Tontić.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d