Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Капризната игра на времената

Levcev, Liubomir.

182 levcev igra

O selecţie din opera cunoscutului poet bulgar Liubomir Levcev, membru al aşa-numitei „Generaţii Aprilie“, care exercitat, timp de o jumătate de secol, o puternică influenţă asupra poeziei bulgare şi continuă să se bucure de o largă recunoaştere internaţională. În poemele sale, Levcev se confruntă poetic cu istoria recentă, dar şi cu experienţele general umane, fiind preocupat în egală măsură de condiţiile care fac posibilă poezia şi de esenţa acesteia, precum şi de importanţa ei pentru memorie.

Volumul Капризната игра на времената [Jocul capricios al timpurilor] de Liubomir Levcev a apărut în versiunea macedoneană (probă de lectură) a lui Branko Cvetkoski, sub titlul Каприциозната игра на времињата, la Makavej, Skopje.

Lansarea seriei de poezie tradukita poezio

28_tradukitaÎn colaborare cu editura vieneză Edition Korrespondenzen, TRADUKI a lansat în anul 2010 seria de poezie tradukita poezio, în care sunt publicați poeți importanți din Europa de Sud-Est, traduși pentru prima oară în limba germană. Toate volumele din această serie sunt ediții bilingve, apărute în traduceri excepționale și în condiții grafice deosebite.

traduki partners 2014 d