Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Casa Traducătorilor Looren

.

looren_aussen
Dragi traducătoare şi traducători,

un stagiu la Casa Traducătorilor Looren vă oferă condiţiile ideale pentru a lucra temeinic la proiectul dumneavoastră de traducere, dar şi pentru a împărtăşi idei şi impresii cu colegi din întreaga lume.

Prin intermediul programului de încurajare a traducerilor „Moving Words" (2009-2011), Pro Helvetia şi-a intensificat colaborarea cu Casa Traducătorilor Looren. Obiectivul comun al celor două instituţii constă în stimularea, răspândirea şi finanţarea traducerilor din literatura elveţiană în cât mai multe ţări şi limbi.

Fundaţia culturală Pro Helvetia oferă sprijin financiar traducătorilor care vor să efectueze stagii de lucru la Looren. În calitate de traducător, puteţi solicita un asemenea sprijin din partea fundaţiei dacă traduceţi opera unui autor elveţian, dacă deţineţi cetăţenia elveţiană sau dacă locuiţi de cel puţin doi ani în Elveţia.

Cu sprijinul generos oferit de Pro Helvetia, vom organiza noi workshop-uri şi vom oferi în continuare, anual, bursele de traducere Looren.

Pe  site-ul nostru găsiţi informaţii detaliate cu privire la aceste burse, precum şi la alte manifestări şi proiecte realizate de noi.

traduki partners 2014 d