Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Igrači

Popović, Edo.

popovic_igraci

Outsider-ul Boris e suspectat că ar fi pregătit un atac asupra ambasadei americane din Zagreb. Mladen Folo, ajuns fără voia lui şeful departamentului de terorism cultural, ziaristul specializat în subiecte de senzaţie Dragonu şi Iepurele-de-Martie, un turnător la poliţie, îl atrag într-o reţea în care politica, poliţia şi mass-media conlucrează strâns. Mai târziu, Iepurele-de-Martie e găsit mort în toaleta unui bar, dar poliţia nu dă importanţă cazului. Folo face cunoştinţă cu stripteuza Žana, care se află în posesia unei scrisori lăsate de Iepurele-de-Martie. Faptul îi stârneşte curiozitatea lui Folo, ale cărui cercetări îl poartă până în miezul lumii interlope din Zagreb...

Jucătorii e un anti-policier despre o societate coruptă, scris în stilul inconfundabil al lui Popović, care combină naraţiunea palpitantă cu un umor debordant. Realitatea însă a prins din urmă romanul: recentele asasinate puse la cale de mafia croată au urmat parcă scenariul profetic din Jucătorii.

Versiunea germană a romanului Jucătorii (Igrači), semnată de Alida Bremer, a apărut la editura Voland & Quist din Dresda.

Recenzii: Deutschlandradio, WeltOnline, Tagesspiegel i Kulturempfehlungen.


traduki partners 2014 d