Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Workshop internaţional de traducere la Müllheim

.

logo_muelheim
Institutul Internaţional de Teatru (ITI), împreună cu Festivalul „Stücke" de la Müllheim, invită din nou traducători specializaţi în dramaturgia de limbă germană să participe la Müllheim la o întâlnire de lucru în perioada 16-31 mai 2009.

Acest workshop îşi propune să încurajeze dramaturgia germană contemporană şi să faciliteze asimilarea ei pe scena internaţională prin intermediul traducerilor. Traducătorii vor lucra concret pe texte alese în prealabil de organizatori şi vor împărtăşi idei şi experienţe cu autorii şi colegii prezenţi la workshop. Texte recente ale unor autori germani contemporani vor putea fi receptate nu doar sub formă de text, ci şi în varianta lor scenică. Astfel, organizatorii îşi propun să impulsioneze atât traducerile, cât şi adaptările scenice ale textelor în ţările de provenienţă ale traducătorilor.

De asemenea, vor avea loc sesiuni de discuţii care îşi propun să ofere o imagine plauzibilă despre mediul cultural şi politic din care provin piesele şi, în general, despre teatrul german contemporan. Pe de o parte, este vorba despre discuţii cu publicul după spectacole şi, pe de altă parte, despre convorbiri cu autorii, membrii juriului, critici, jurnalişti, reprezentanţi ai unor instituţii culturale de stat şi editori.

La acest workshop sunt invitaţi să participe traducători de teatru profesionişti din întreaga lume, a căror limbă-sursă este germana şi care se află în relaţii strânse cu teatrele ţărilor din care provin.

Participanţii, al căror număr va fi de maximum 14, vor fi de naţionalităţi diferite, în aşa fel încât fiecare limbă-ţintă să fie reprezentată de un singur traducător.

Limba în care se vor desfăşura activităţile: germana

Coordonatoarea workshop-ului: Andrea Zagorski

Conducător de seminar: Heinz Schwarzinger

Participarea la workshop este gratuită. Organizatorii suportă costurile de pensiune (cazare şi diurnă) şi finanţează participarea la spectacole. Cereri pentru acoperirea costurilor de transport pot fi înaintate centrelor naţionale ITI sau altor instituţii şi fundaţii. Organizatorii workshop-ului nu acoperă costurile de transport decât în mod excepţional.

Dosarele de participare la workshop - însoţite de o bibliografie şi de informaţii despre activitatea dvs. profesională - pot fi trimise până cel târziu pe 31 ianuarie 2009 pe adresa Institutului Internaţional de Teatru - centrul din Republica Federală Germania.

Internationales Theaterinstitut Zentrum Bundesrepublik Deutschland
Frau Andrea Zagorski
Postfach 41 11 28
12121 Berlin
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

traduki partners 2014 d