Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene

Articole

Tipărire

Inaugurarea festivă a site-ului RomArchive

677 romarchiveDupă o perioadă de gestație de patru ani, RomArchive – o arhivă digitală internațională a romilor – și-a început existența online. Cele circa 12 milioane de romi din Europa trăiesc adesea la marginea societății și sunt încă victime ale discriminării, criminalizării și persecuțiilor. Nu există aproape nici un fel de contra-modele pozitive sau eforturi de recunoaștere a realităților rome și a bogatei culturi a romilor. Mai ales vocile romilor înșiși se fac rareori auzite. Pe acest fundal a luat naștere RomArchive – o colecție de artă din toate genurile, îmbogățită cu documente istorice și texte științifice, colecție în continuă extindere. RomArchive pune accentul pe autoprezentarea romilor: în ce privește conținutul, fiecare dintre cele zece secțiuni ale arhivei este coordonată de o echipă specială de curatori. Proiectul este finanțat de Fundația Culturală Federală Germană.

Tipărire

Thomas Frahm, invitat la Casa Scriitorilor și Traducătorilor din Sofia

678 frahmCasa Scriitorilor și Traducătorilor – un proiect al Fundației Next Page – i-a urat bun venit, în luna decembrie, autorului și traducătorului german Thomas Frahm, bursier al programului de rezidențe literare sponsorizat de TRADUKI la Sofia. În cursul celor patru săptămâni ale rezidenței, el s-a dedicat traducerii celui de-al doilea volum al Milenei Kirova despre istoria literaturii bulgare. În plus, a profitat de rezidență pentru a stabili noi contacte cu scriitori și traducători.

Tipărire

Programul „Patru țări – o singură limbă“ la Sofia

676 sofiaÎn cadrul celei de-a XLVI-a ediții a Târgului Internațional de Carte și al celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură de la Sofia, TRADUKI a susținut, împreună cu alți parteneri, manifestarea „Patru țări – o singură limbă“. Sub acest motto, programul de onoare al festivalului a fost dedicat, între 11 și 16 decembrie 2018, literaturii de limbă germană, cu oaspeți din Germania, Austria, Elveția și Liechtenstein.

traduki partners 2014 d