Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Edo Popović la Forumul Literar al landului Hessen

.

spieler
La invitaţia Forumului Literar al landului Hessen, scriitorul croat Edo Popović îşi prezintă astăzi, la centrul cultural Mousonturm din Frankfurt pe Main, romanul Jucătorul (germ. Der Spieler). Cartea a apărut în luna martie a acestui an la editura Voland & Quist, în traducerea Alidei Bremer. Manifestarea va fi moderată de Martin Maria Schwarz, de la Radiodifuziunea landului Hessen.

Lectura este organizată în cooperate cu reţeaua TRADUKI, care a finanţat şi traducerea romanului.
Tipărire

Festival HALMA în Slovenia

.

logo_halma
TRADUKI a finanţat participarea a doi autori din Sud-Estul Europei la festivalul HALMA „What’s new in European Literature“ de la Novo Mesto, Slovenia. Festivalul HALMA s-a desfăşurat între 16 şi 19 septembrie 2009. Mai multe informaţii despre această manifestare puteţi găsi pe blogul festivalului. Programm (pdf)

Tipărire

Festivalul Internaţional de Poezie POETEKA, 21.–27.09.2009, Berat, Durres, Elbasan, Tirana

.

poeteka_2
Vizitatori ai festivalului de poezie
Ajuns la a cincea ediţie, Festivalul Internaţional de Poezie POETEKA, recompensat cu Cult Academy Award pentru „cel mai bun eveniment cultural al anului“, va prezenta anul acesta douăzeci de poeţi din mai multe ţări. Autorilor şi operei lor le sunt dedicate numeroase manifestări, care nu se vor desfăşura doar la Durres, Berat şi Tirana, oraşele tradiţionale ale Festivalului Poeteka, ci şi la Elbasan.

traduki partners 2014 d