Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Ingo Schulze – Turneu de lecturi la Skopje

.

schulze_ingo
Ingo Schulze
Pe 3 şi 4 iunie, Ingo Schulze se va afla la Skopje într-un turneu de lecturi, cu ocazia apariţiei în traducere macedoneană a volumului de povestiri Handy şi a romanului Adam und Evelyn. Lecturile sunt organizate de Editura Blesok, în colaborare cu Institutul Goethe şi cu sprijinul financiar al Societăţii Germano-Macedonene şi al Fundaţiei Robert Bosch. Datorită programului de subvenţionare TRADUKI, Ingo Schulze a fost tradus până în prezent în albaneză, macedoneană şi sârbă.
Tipărire

Noaptea Lungă a Literaturii: Croaţia

.

fellbach_sommer_2010
Numeroşi spectatori au venit, pe 8 mai 2010, în localul Asociaţiei Viticultorilor din Fellbach, pentru a se lăsa captivaţi de poveştile unor croaţi despre Croaţia. Doi autori croaţi şi două autoare germano-croate au citit, în această ambianţă specială, din operele lor: Edo Popović, Roman Simić, Jagoda Marinić şi Nicol Ljubić.
Tipărire

Masă rotundă în la Zilele Literaturii de la Solothurn

.

solothurn
Şi cititorii mari au fost cândva mici...
Pe 15 mai 2010, în cadrul Zilelor Literaturii de la Solothurn, a avut loc, cu sprijinul financiar al reţelei europene TRADUKI, masa rotundă intitulată Wenn der Südosten nach Nordwesten (Când Sud-Vestul pleacă spre Nord-Vest), la care au participat cinci traducători din Europa de Sud-Est; aceştia au vorbit despre receptarea literaturii de limbă germană în ţările lor..

traduki partners 2014 d