Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Ivana Bodrožić, invitată în Burgenland

.

578 bodrozicÎn cadrul programului literar comun al Ministerului de Externe al Austriei și al rețelei TRADUKI – program dedicat, în 2017, Croației –, a avut loc la Trausdorf/Trajštof, în luna octombrie, o lectură publică a Ivanei Bodrožić, lectură organizată de Casa Literară Mattersburg și de Institutul Științific al Croaților din Burgenland.

Tipărire

Patru țări, o singură limbă: duminică începe la Belgrad a LXII-a ediție a Târgului Internațional de Carte

.

577 belgradLa data de 22 octombrie începe la Belgrad a LXII-a ediție a Târgului Internațional de Carte, în cadrul căruia secțiunea Patru țări, o singură limbă a fost concepută și realizată de TRADUKI, sub conducerea Hanei Stojić. Invitată de onoare va fi anul acesta nu o țară, ci o limbă: e vorba de limba germană, care se va afla, până pe 29 octombrie, în centrul Târgului de la Belgrad.

Tipărire

Apel la candidaturi: Uniunea Scriitorilor din Slovenia oferă rezidențe pentru artiști la Ljubljana

.

576 ausschreibungUniunea Scriitorilor din Slovenia (Društvo slovenskih pisateljev) oferă în anul 2018 maximum 12 rezidențe în fosta locuință a autorului sloven Dane Zajc de la Ljubljana. Sunt invitați să trimită aplicații până la data de 31 octombrie 2017 scriitori și traducători interesați de o rezidență de patru săptămâni în această locuința, aflată aproape de centrul orașului.

traduki partners 2014 d