Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Bursa literară „Cronicarul/cronicara orașului Graz“, 2017/2018

.

506 grazOrașul Graz anunță din nou, pentru intervalul septembrie 2017–august 2018, bursa literară de un an „Cronicarul/cronicara orașului Graz“. Bursierii beneficiază de o locuință gratuită în centrul vechi al orașului (casa Cerrini de pe Grazer Schloßberg) și de o bursă lunară în valoare de 1100 de euro. Scopul acestui program de burse este promovarea scriitorilor/scriitoarelor care, în operele lor, manifestă capacitate de inovație și racordare la prezent, calități estetice și lingvistice, autenticitate și autonomie artistică. Prezența lor la Graz contribuie la intensificarea schimburilor culturale și la interacțiunea cu scena literară locală. Termen-limită de trimitere a dosarelor: 31 martie 2017.

Tipărire

Poeți croați în Casa Poeziei din Berlin

.

505 haus der poesiePe data de 13 decembrie, Casa Poeziei din Berlin a organizat o manifestare intitulată „Poesie der Unruhe – Gedichte aus Kroatien“ [Poezia neliniștii – poeme din Croația]. Datorită susținerii oferite de TRADUKI, de Ambasada Republicii Croația și de Ministerul Culturii, poeți croați din trei generații au venit la Berlin pentru a-și prezenta creațiile: Sonja Manojlović din Zagreb;Delimir Rešicki șiIvana Šojat din Osijek. Klaus Detlef Olof a citit traducerile în germană realizate special pentru această manifestare. Scriitoarea, traducătoarea și cercetătoarea Alida Bremer a fost moderatoarea evenimentului. Pe lângă multe alte teme, în prim-plan s-au aflat feminismul, activitatea în mai multe câmpuri ale artei, cultura pop și rolul războiului, societății și înțelegerii.

Tipărire

Fonduri pentru publicarea autorilor sloveni

.

504 slowenienAgenția de Carte Slovenă JAK anunță fonduri pentru publicarea unor autori și autoare din Slovenia în spațiul de limbă germană. Candidaturile pot fi trimise până la data de 1 februarie 2017. Programul de finanțare e conceput pentru edituri din spațiul de limbă germană. Finanțarea acoperă până la 50% din costurile proiectului, în limita sumei de 11.000 €. Proiectele finanțate astfel trebuie să se materializeze până la data de 30.09.2018. Costurile se referă la traducere, redactare, tipar, tehnoredactare/grafică și marketing.

traduki partners 2014 d