Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Festivalul de proză scurtă „Kikinda Short 06“

.

69_kikinda_short
Şi în acest an TRADUKI a finanţat festivalul internaţional de proză scurtă „Kikinda Short“, desfăşurat la Kikinda şi Belgrad în perioada 28 iunie–3 Juli 2011. Asociaţia KURS din Split şi-a continuat colaborarea cu organizatorii festivalului. Lecturile celor 25 de autori din 19 ţări au atras numeroşi vizitatori din peste 20 de ţări – ceea ce dovedeşte o dată în plus succesul din ce în ce mai mare de care se bucură festivalul de la inaugurarea lui, în 2006.
Tipărire

Prima ediţie a Festivalului lEtra de la Priştina

.

68_prishtina
În cadrul celei de-a treisprezecea ediţii a Târgului de Carte de la Priştina, a avut loc pentru prima oară Festivalul lEtra, finanţat de TRADUKI şi de Ministerul Culturii din Republica Kosovo. Între 4 şi 7 iunie scriitori şi editori kosovari s-au întâlnit, într-o serie de manifestări, cu colegi din Serbia, Albania, Croaţia, Suedia, Austria, Germania şi Elveţia.
Tipărire

Müge Iplikçi invitată la seara literară „Tribina Traduki“

.

67_split
Scriitoara Müge Iplikçi din Turcia a fost invitată, pe 21 iunie 2011, la deja consacrata manifestare literară „Tribina Traduki“ din Split. Actuala bursieră a Programului de Rezidenţe „Marko Marulić“ a vorbit în mod emoţionant despre Orhan Pamuk, drepturile femeilor în Turcia şi imaginea despre această ţară pe care o transmit „telenovelele“ turceşti.

traduki partners 2014 d