Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Petar Dencev la Novo Mesto

.

638 denchevÎn perioada 11 iunie–11 iulie 2018, scriitorul bulgar Petar Dencev a locuit în orașul sloven Novo, unde a fost oaspetele programului de rezidențe lansat de editura Goga împreună cu TRADUKI. Aici a lucrat la o nouă carte și a purtat mai multe discuții cu directorii unor teatre slovene. Pe 22 iunie, Dencev a susținut o lectură publică în librăria Goga. Lectura și discuția ulterioară au fost moderate de Ljudmil Dimitrov, traducător și lector de limba, literatura și cultura bulgară la Universitatea din Ljubljana.

Tipărire

Lidia Dimkovska, în rezidență la Tirana

.

637 dimovska

În iunie 2018, scriitoarea macedoneană Lidia Dimkovska a locuit în capitala albaneză, în cadrul programului „Tirana in Between“, desfășurat de organizația culturală POETEKA. În afară de lucrul pe text, ea a profitat de această rezidență pentru a efectua cercetări cu privire la istoria și cultura Albaniei în special din „epoca socialistă“. Pe 22 iunie, Lidia Dimkovska s-a întâlnit cu cititorii din Tirana, susținând o lectură publică din textele ei.

Tipărire

Queer*East la Literarisches Colloquium Berlin

.

642 queer eastÎn perioada 1–3 august, în cadrul festivalului Queer*East, desfășurat la Literarisches Colloquium Berlin, au fost sărbătorite literatura, muzica și arta performativă queer din Europa Centrală și de Est. Artiste și artiști din optsprezece țări au discutat despre viața și arta queer din țările lor. Toți participanții au scris scurte statement-uri, reproduse într-o antologie a festivalului.

traduki partners 2014 d