Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Program de rezidențe literare: Maja Gal Štromar cercetează în arhivele de la Sarajevo

.

570 residenzÎn august, PEN-Centrul Bosnia și Herțegowina a avut-o invitată pe autoarea slovenă Maja Gal Štromar, în cadrul programului de rezidențe literare susținut de TRADUKI. În timpul rezidenței, ea a consultat arhivele orașului, încercând să afle date despre moartea bunicului ei, împușcat în 1941 la Sarajevo de Gestapo – eveniment care va sta la baza noului ei roman.

Tipărire

Vasile Ernu în rezidență la Split

.

569 splitPe data de 29 august, o nouă manifestare din seria Disku(r)sija ce se desfășoară la Split l-a avut invitat pe Vasile Ernu. Autorul român, considerat unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai literaturii est-europene contemporane, s-a aflat în luna august în rezidență la Split, în cadrul programului de rezidențe literare „Marko Marulić“, coordonat de Asociația KURS și susținut de TRADUKI. În timpul rezidenței din orașul de pe coasta dalmată, Vasile Ernu a lucrat la partea a treia a Micii trilogii a marginalilor.

Tipărire

Bosnia și Herțegovina, Croația și Serbia, în centrul „Verii literare Schleswig-Holstein“

.

567 barbi markovicLecturi în bătaia vântului ale unor autoare și autori care au povestit publicului din Schleswig-Holstein despre supereroine migrante, fii rătăcitori, escroci îndrăgostiți, artiști macho și care au împărtășit, printre altele, istorii de familie ca istorii universale. 31 de manifestări în 25 de locuri diferite din cel mai nordic land german, inclusiv o lectură în Danemarca: asta a fost Vara literară Schleswig-Holstein 2017, care, de la jumătatea lunii iulie și până la sfârșitul lui august, a prezentat literatura Bosniei și Herțegovinei, Croației și Serbiei.

traduki partners 2014 d