Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Bursierul Jerko Bakotin participă la Belgrad la o dezbatere despre „Declarația în vederea unei limbi comune“

.

645 jerko bakotinJurnalistul și scriitorul Jerko Bakotin de la Split s-a aflat în luna iunie în rezidență la Belgrad. În timpul acestei rezidențe de patru săptămâni, a avut loc acolo a zecea ediție a festivalului de literatură KROKODIL. În cadrul festivalului, bursierul a participat, în ziua de 16 iunie, la o dezbatere intitulată „Declarația în vederea unei limbi comune“. Împreună cu profesorul de lingvistică Rajko Glušica și cu cântăreața pop și jurnalista Ida Prestar, el s-a întrebat, la îndemnul moderatorului Igor Štiks, în ce măsură această declarație și-a atins scopul până acum. Înaintea dezbaterii, postul de televiziune N1 l-a invitat pe Jerko Bakotin la o discuție în cadrul matinalului „Novi Dan“.

Tipărire

De la romanul pentru tineret la romanul polițist: Tadej Golob se întâlnește cu cititorii la Sarajevo

.

644 golob tadejÎn cadrul proiectului Reading Balkans, finanțat de UE, PEN-Centrul Bosnia și Herțegovina a salutat în luna iunie prezența la Sarajevo a scriitorului sloven Tadej Golob, în calitate de writer-in-residence. În seara zilei de 19 iunie, Golob a participat la o discuție publică cu scriitorul Ahmed Burić, în cursul căreia a vorbit despre sine și despre complexa lui operă, care cuprinde romane pentru adolescenți, biografii și romane polițiste.

Tipărire

Petar Dencev la Novo Mesto

.

638 denchevÎn perioada 11 iunie–11 iulie 2018, scriitorul bulgar Petar Dencev a locuit în orașul sloven Novo, unde a fost oaspetele programului de rezidențe lansat de editura Goga împreună cu TRADUKI. Aici a lucrat la o nouă carte și a purtat mai multe discuții cu directorii unor teatre slovene. Pe 22 iunie, Dencev a susținut o lectură publică în librăria Goga. Lectura și discuția ulterioară au fost moderate de Ljudmil Dimitrov, traducător și lector de limba, literatura și cultura bulgară la Universitatea din Ljubljana.

traduki partners 2014 d