Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Seară de poezie punk cu bursierul Esad Babačić la Split

.

546 babacicDupă Mustafa Zvizdić din Bosnia și Herțegovina, Esad Babačić, scriitor și solist vocal al legendarei formații punk Via Ofenziva din  Slovenia, s-a mutat în locuința pentru autori a asociației KURS din Split. Babačić e unul dintre cei mai originali și mai cunoscuți reprezentanți ai scenei literare slovene. În calitate de bursier al programului de rezidențe literare „Marko Marulić“, program finanțat de TRADUKI, el a discutat, pe 6 iunie, în cadrul seriei Disku(r)sija, împreună cu invitatul lui, Sveto Dalmatinski – unul dintre pionierii scenei croate de punk și autor a numeroase texte și graffiti-uri –, despre muzică, performance, poezie și rezistență. Evenimentul a fost moderat, ca de obicei, de Marijo Glavaš.

Tipărire

„Pristhina has no river“: Ekaterina Petrova și Dinko Telećan la festivalul de literatură POLIP

.

545 panelÎn luna mai, organizatorii programului de rezidențe literare „Prishtina has no river“, program finanțat de TRADUKI, le-au urat bun venit scriitorului Dinko Telećan (Croația) și traducătoarei literare, jurnalistei culturale și translatoarei Ekaterina Petrova (Bulgaria). În timpul acestei rezidețe de o lună, ambii oaspeți au participat la festivalul internațional de literatură POLIP, organizat anual în capitala kosovară de Qendra Multimedia. Pe lângă prezentarea celor mai diverse creații literare, festivalul își propune să întărească încrederea între țări în traumatizata regiune balcanică. În plus, Dinko Telećan a fost invitat să citească și la festivalul de poezie de la Peja.

Tipărire

Zagreb Book Fest, 2017

.

544 book festPrintr-un amplu program, Zagreb Book Fest a însuflețit viața culturală a capitalei croate între 22 și 28 mai. Festivalul a fost organizat de editura Ljevak, cu sprijinul financiar acordat de TRADUKI și de alți parteneri. Lecturi și workshopuri pentru copii, lansări de titluri noi, discuții cu scriitoare și scriitori din Austria și din alte țări, conferințe și discuții pe teme filozofice și istorice, precum și proiecții de film și concerte: toate aceste evenimente au atras numeroși oaspeți și vizitatori din Croația și din străinătate. La această a treia ediție a festivalului, accentul a căzut pe literatura austriacă și pe tema „fragilității“.

traduki partners 2014 d