Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Reading Balkans: Drago Glamuzina la Skopje

.

639 glamuzinaO serie de cărți i-au fost traduse deja în macedoneană, așa că scriitorul croat Drago Glamuzina nu mai e deloc un necunoscut în Macedonia. În iunie 2018, el a avut prilejul să cunoască în detaliu scena culturală și literară a Macedoniei. În timpul unei rezidențe de o lună la Skopje, în cadrul programului Reading Balkans, el a lucrat la al doilea lui roman, din care a apărut deja, în luna iunie, un fragment tradus în macedoneană; în plus, s-a întâlnit cu un număr mare de scriitoare și scriitori, traducătoare și traducători, editoare și editori.

Tipărire

Rezidențe literare oferite de Ministerul Afacerilor Externe al Austriei în MuseumsQuartier din Viena: apel la candidaturi pentru 2019

.

641 bmeiaMinisterul Federal al Austriei pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe (BMEIA) își continuă și în 2019 programul de rezidențe pentru scriitori și scriitoare din Europa de Sud-Est. Noul apel la candidaturi se extinde și asupra altor țări din Europa Centrală și de Est. Programul debutează pe 1 ianuarie 2019 și cuprinde rezidențe de câte două luni.

traduki partners 2014 d