Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

„Trgni se! Poezija!“ – festival dedicat poeziei și cărții la Belgrad

.

537 belgradSub deviza Beyond all evil – reprezentând un vers al poetului Vladislav Petković Dis –, asociația „Treći Trg“ a organizat la Belgrad, în perioada 11–15 mai, „Trgni se! Poezija!“, un festival dedicat poeziei și cărții. Peste 70 de poeți, traducători și artiști din 14 țări europene s-au întâlnit pentru a participa la bogatul program al festivalului, desfășurat la Belgrad, Čačak și Pančevo și care, pe lângă lecturi și dezbateri, a cuprins expoziții, proiecții de film, concerte și manifestări multimedia, precum și evenimente dedicate elevilor și studenților.

Tipărire

Workshop-ul „Wake up Europe, Sarajevo Calling“. Termen-limită: 28 mai 2017

.

536 wakeupeuropeMuzeul de Istorie al Bosniei și Herțegovinei revizuiește în prezent conceptul expoziției permanente „Sarajevo, oraș ocupat“, vernisată în anul 2003. În acest context, muzeul organizează, în cooperare cu Societatea pentru Europa de Sud-Est, un workshop de două zile cu titlul „Wake up Europe, Sarajevo Calling“, care se va desfășura la Sarajevo, în intervalul 26–29 iunie 2017. Workshop-ul va aduce laolaltă echipa Muzeului de Istorie și curatori, istorici și pedagogi din țări vest-balcanice și din Uniunea Europeană, în vederea elaborării de propuneri concrete privind elaborarea viitoare a expoziției.

Apel la candidaturi (engleză)

Tipărire

Wolfgang Streeck în Bulgaria

.

532 streekLa începutul lui mai, sociologul Wolfgang Streeck a întreprins o călătorie la Sofia, pentru a-și lansa volumul Gekaufte Zeit. Die vertagte Krise des demokratischen Kapitalismus, apărut de curând în traducere bulgară. Lansarea a fost organizată de editura KX – Critique & Humanism, în cooperare cu Goethe-Institut Bulgaria. Publicul a urmărit cu viu interes dezbaterea însuflețită dintre Heinrich Geiselberger (Suhrkamp-Verlag), profesorul Stilian Iotov (cotraducător) și profesorul Alexander Kiosev (Universitatea Sofia).

traduki partners 2014 d