Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Întâlnirea partenerilor TRADUKI în Muntenegru

.

615 montenegroÎntre 23 și 25 aprilie, la Podgorica și Cetinje s-a desfășurat întrunirea periodică a partenerilor rețelei TRADUKI. În cadrul unei sesiuni de discuții, comisia de programe TRADUKI a decis să acorde subvenții pentru 45 de noi traduceri, care vor apărea în 2018 și 2019.

Tipărire

Scriitorul belgrădean Miroslav Ćurčić, invitat la „Tirana in Between“

.

614 miroslav curcicScriitorul belgrădean Miroslav Ćurčić s-a aflat în luna martie în capitala albaneză, fiind primul invitat din acest an al programului de rezidențe „Tirana in Between“. În timpul rezidenței, el a luat parte la viața culturală a Tiranei, a călătorit în mai multe orașe și a stabilit contacte cu traducători și artiști locali. Ćurčić și-a înregistrat impresiile într-un jurnal de călătorie și într-un jurnal fotografic.

Tipărire

Artists-in-Residence: Selma Kulović, bursieră la Museumsquartier din Viena

.

616 kulovicMinisterul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe (BMEIA) al Austriei oferă și anul acesta, în cadrul programului Artists-in-Residence, o serie de rezidențe pentru scriitoare și scriitori din Europa de Sud-Est. În această perioada, în apartamentul de la Museumsquartier din Viena locuiește scriitoarea Selma Kulović din Bosnia și Herțegovina. Următorii scriitori invitați anul acesta sunt: Ervina Halili, Liliana Maletin, Muharem Bazdulj, Andrej Nikolaidis și Aleksandra Mihajlović.

traduki partners 2014 d