Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Programul de rezidențe „Absolute Modern“: Nedžad Ibrahimović, invitat la Skopje

.

579 ibrahimovic nedzadScriitorul bosniac Nedžad Ibrahimović a petrecut luna septembrie la Skopje, în calitate de bursier al programului de rezidențe literare „Absolute Modern“. În timpul rezidenței, el a participat, în cadrul Festivalului de Proză Scurtă „Друга приказна“, la o lectură publică, s-a familiarizat cu semnificația culturală și istorică a capitalei macedonene, a călătorit la Ohrida și Struga și s-a întâlnit cu scriitoare și scriitori din Macedonia.

Tipărire

Ivana Bodrožić, invitată în Burgenland

.

578 bodrozicÎn cadrul programului literar comun al Ministerului de Externe al Austriei și al rețelei TRADUKI – program dedicat, în 2017, Croației –, a avut loc la Trausdorf/Trajštof, în luna octombrie, o lectură publică a Ivanei Bodrožić, lectură organizată de Casa Literară Mattersburg și de Institutul Științific al Croaților din Burgenland.

Tipărire

Patru țări, o singură limbă: duminică începe la Belgrad a LXII-a ediție a Târgului Internațional de Carte

.

577 belgradLa data de 22 octombrie începe la Belgrad a LXII-a ediție a Târgului Internațional de Carte, în cadrul căruia secțiunea Patru țări, o singură limbă a fost concepută și realizată de TRADUKI, sub conducerea Hanei Stojić. Invitată de onoare va fi anul acesta nu o țară, ci o limbă: e vorba de limba germană, care se va afla, până pe 29 octombrie, în centrul Târgului de la Belgrad.

traduki partners 2014 d