Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

De la Mostar la Banja Luka: Tatjana Bijelić și Senka Marić citesc la Salzburg

.

491 leselampe logoPe 18 noiembrie, publicul e invitat să descopere, la Literaturhaus Salzburg, două puternice voci feminine ale scenei literare tinere din Bosnia și Herțegovina. Seara de lectură „De la Mostar la Banja Luka“, cu Tatjana Bijelić și Senka Marić, e organizată de forumul literar Leselampe, în strânsă colaborare cu TRADUKI, și are loc în cadrul anului dedicat Bosniei și Herțegovinei de către Ministerul Afacerilor Externe al Austriei (BMEIA).

Tipărire

BMEIA anunță rezidențe pentru scriitori la Viena

.

490 residenzstipendien wienMinisterul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Austriei (BMEIA) oferă, în 2017, rezidențe de una sau două luni pentru scriitori din Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia, Albania și Kosovo. Autorii primesc un apartament în centrul Vienei, în Museumsquartier, și o bursă lunară de 1050 EUR. În cadrul rezidenței, ei au posibilitatea să-și prezinte în public creațiile.

Tipărire

Târgul de Carte Internațional de la Podgorica: lansarea revistei LICHTUNGEN

.

489 podgorica lichtungenLa începutul lui octombrie a avut loc la Podgorica a doua ediție a Târgului Internațional de Carte, la care rețeau TRADUKI a fost prezentă, ca și anul trecut, cu un stand de promovare. Pe 8 octombrie, Hana Stojić, Jelena Knežević, Jovan Nikolaidis și Dragan Radulović au lansat, în cadrul târgului, numărul 146 al revistei austriece LICHTUNGEN, cu un dosar special dedicat noii literaturi din Muntenegru.

traduki partners 2014 d