Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Macedonia a devenit noul membru al rețelei TRADUKI

.

583 mazedonien beitritt traduki by nellyrodriguezÎn timpul celei de-a douăzecea ședințe a comitetului director al TRADUKI, desfășurată la data de 14 noiembrie 2017 în Muzeul „Kleines Klingental“ din Basel, rețeaua s-a îmbogățit cu un nou membru: ministrul macedonean al culturii, Robert Alaghiozovski, a semnat acordul-cadru corespunzător și a participat ulterior la ședința de lucru a rețelei.

Tipărire

Lansare de carte la Belgrad: Jürgen Kocka prezintă Die Geschichte des Kapitalismus

.

595 juergen kockaEditura Clio din Belgrad a organizat, cu concursul rețelei TRADUKI, mai multe lansări de carte cu Jürgen Kocka, al cărui studiu Die Geschichte des Kapitalismus [Istoria capitalismului] a apărut în traducere sârbă. Aceste întâlniri cu renumitul istoric social berlinez au stârnit un viu interes în rândul publicului și al mass-mediei. Jürgen Kocka a oferit interviuri ziarelor Danas (Jirgen Koka: Marks je bio intelektualni div) și Vreme (Kapitalizam nije kriv za sve), iar postul de radio Beograd III i-a dedicat lui și studiului său o emisiune din seria Tribine.

Tipărire

Cultura Mării Adriatice: lectură cu Uwe Rada și Ilir Ferra la Sarajevo

.

587 adriaÎn ziua de 7 octombrie, la Goethe-Institut din Sarajevo, a avut loc o seară literară cu autorul german Uwe Rade și cu scriitorul austriac originar din Albania Ilir Ferra. Evenimentul a beneficiat de sprijinul rețelei TRADUKI. După introducerea realizată de Ivana Nevesinjac, oaspeții au citit texte despre cultura Mării Adriatice. Înainte, Cortina de Fier traversa Marea Adriatică. Acum însă, oamenii se îndreaptă din nou către mare, pe coasta de est a Adriaticei. Cărțile celor doi autori vorbesc despre această redescoperire a Adriaticei și legăturile culturale pe care le stabilește marea.

traduki partners 2014 d