Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Marko Božić în rezidență la Split

.

656 bozic mirkoÎn cadrul programului de rezidențe „Marko Marulić“, finanțat de TRADUKI, scriitorul Mirko Božić a locuit în luna august în apartamentul pentru autori al Asociației KURS din Split. Autorul și inițiatorul festivalului de literatură „Poligon“ de la Mostar a profitat de această ocazie pentru a se familiariza cu scena literară și culturală locală.

Tipărire

Writers in Residence: Dragoslava Barzut in Sarajevo

.

654 barzut dragoslavaÎn luna august, scriitoarea și activista LTBG Dragoslava Barzuts-a aflat timp de patru săptămâni în capitala Bosniei și Herțegovinei, în cadrul unui program de rezidențe literare sponsorizat de TRADUKI. În timpul rezidenței, ea a lucrat la o nouă culegere de povestiri și la reeditarea debutului ei, Zlatni metak.

Tipărire

„Schritte“-Stipendien für 2019 ausgeschrieben

.

berlin uebersetzerwerkstattFundația S. Fischer va susține și anul următor, prin bursele „Schritte“, traducătoare și traducători de literatură germanofonă. Traducătoare și traducători din Polonia, Belarus, Ucraina, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, România, Moldova, Albania și Turcia pot beneficia de granturi în valoare de 2000 de euro, asociate unor rezidențe de o lună la Literarisches Colloquium Berlin (LCB).

traduki partners 2014 d