Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Writers in Residence: Dragoslava Barzut in Sarajevo

.

654 barzut dragoslavaÎn luna august, scriitoarea și activista LTBG Dragoslava Barzuts-a aflat timp de patru săptămâni în capitala Bosniei și Herțegovinei, în cadrul unui program de rezidențe literare sponsorizat de TRADUKI. În timpul rezidenței, ea a lucrat la o nouă culegere de povestiri și la reeditarea debutului ei, Zlatni metak.

Tipărire

„Schritte“-Stipendien für 2019 ausgeschrieben

.

berlin uebersetzerwerkstattFundația S. Fischer va susține și anul următor, prin bursele „Schritte“, traducătoare și traducători de literatură germanofonă. Traducătoare și traducători din Polonia, Belarus, Ucraina, Ungaria, Slovenia, Croația, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, România, Moldova, Albania și Turcia pot beneficia de granturi în valoare de 2000 de euro, asociate unor rezidențe de o lună la Literarisches Colloquium Berlin (LCB).

Tipărire

Tirana In Between: Barbara Korun se întâlnește cu poete albaneze

.

653 korun barbaraÎn iulie, poeta slovenă Barbara Korun a vizitat capitala albaneză, în cadrul programului de rezidențe „POETEKA – Tirana In Between“, finanțat de TRADUKI. În timpul rezidenței, ea s-a întâlnit cu poete albaneze, între altele pentru a iniția un proiect de schimb menit să pună în legătură poete albaneze și slovene, care urmează să se viziteze și să se traducă reciproc.

traduki partners 2014 d