Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Târgul de Carte de la Leipzig este noul partener al rețelei TRADUKI

.

493 leipziger buchmesse smallPrin semnarea unui parteneriat, Târgul de Carte de la Leipzig și TRADUKI și-au intensificat și mai mult colaborarea. Parteneriatul a fost precedat, încă din anul 2009, de o cooperare în cadrul căreia, în noiembrie 2012, Târgul de Carte de la Leipzig s-a alăturat rețelei ca partener asociat. Parteneriatul își are rădăcinile în programul „Fokus Südosteuropa“ al târgului, realizat de Alida Bremer, de Fundația Robert Bosch și de asociația croată KURS.

Tipărire

Ciclu de conferințe la Belgrad: portretul revoluționarei Mitra Mitrović

.

496 o zaboravlenjimÎn cadrul ciclului „Despre uitare și cei uitați“ de la Belgrad, dr. Stanislava Barać a vorbit, la data de 7 noiembrie, despre viața scriitoarei și activistei Mitra Mitrović (1912–2001). În expunere, ea a s-a întrebat în ce măsură amintirile reprimate despre revoluționarele iugoslave ar putea – dacă ar fi aduse din nou la lumină – să clatine ideile dominante despre trecut.

Tipărire

Tanja Šljivar la Priștina: discuție între scriitoare pe tema sexualității în literatură

.

495 sljivar smallÎn luna octombrie, dramaturga Tanja Šljivar din Bosnia și Herțegovina a petrecut o lună la Priștina, în cadrul programului de rezidențe literare din capitala kosovară. La sfârșitul rezidenței, pe 26 octombrie, ea a participat la o discuție publică cu Ervina Halili despre „sexualitate înăuntrul și în afara literaturii“, oferind totodată publicului kosovar o privire asupra modului în care a luat naștere noua ei piesă de teatru.

traduki partners 2014 d