Traduceri din, în şi între limbile sud-est-europene
Tipărire

Stevan Tontić mit dem Miloš-N.-Đurić-Übersetzerpreis ausgezeichnet

.

514 tonticStevan Tontić a fost recompensat cu prestigiosul Premiu pentru Traducere „Miloš N. Đurić“ al Asociației Traducătorilor Literari din Serbia, pentru volumul Teofrastov vrt, o selecție în limba sârbă – susținută financiar de TRADUKI – din opera poetului german Peter Huchel. Îl felicităm pe Stevan Tontić pentru această distincție și pentru traducerea lui reușită.

Tipărire

Poeteka – Tirana In Between: rezidențe pentru 2017

.

512 tiranaPentru a cincea oară consecutiv, Poeteka anunță o serie de rezidențe în cadrul programului „Tirana In Between“. Asociația culturală albaneză, în cooperare cu TRADUKI și cu Ministerul Culturii din Albania, invită candidați și candidate din Europa de Sud-Est să aplice la aceste rezidențe de patru săptămâni la Tirana până la data de 15 februarie 2017.

Tipărire

Absolute Modern, 2017 – apel la candidaturi pentru rezidențe la Skopje

.

425 skopjeEditura Goten din Skopje anunță noi rezidențe pentru anul 2017, în cadrul programului „Absolute Modern“, susținut de TRADUKI. Scriitorii și traducătorii interesați din Europa de Sud-Est (Slovenia, Croația, Serbia, Albania, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria și România) pot aplica, până pe 10 februarie 2017, la o rezidență de patru săptămâni în capitala macedoneană.

traduki partners 2014 d